Amastuola

De boerderij Amastuola is een boerderij uit 1400 omgeven door een prachtige wijngaard, olijfbomen en droge stenen muren. Daarnaast kunt u Amastuola ook bezoeken. In het ​stijlvolle wijn hotel bevinden zich naast slaapkamers twee proeflokalen, een kelder, een bibliotheek en een restaurant.

WIjnen

De wijnen van Amastuola zijn in staat om de kracht en geconcentreerdheid van wijnen die typerend zijn voor de zeegebieden te combineren met de finesse, elegantie en aroma’s van de typische wijnen uit de heuvels  De Amastuola-wijnstokken bestaan uit : primitivo, aglianico, merlot, syrah, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, fiano, malvasia en witte candia malvasia.

Oogst & Productiewijze

De wijngaard Amastuola produceert biologische wijnen die ontstaan ​​zijn uit de ontmoeting van traditie en innovatie en die een getrouwe uitdrukking zijn van het unieke terroir van Amastuola. De biologische inslag reflecteert volledig onze filosofie omdat het zowel modern als traditioneel is.

Uitgelichte Wijnen

Appellatie: IGP Puglia

Druif: Fiano, Malvasia

Proefnotitie: licht strokleurig en lichtgevend met groenachtige reflecties. Parfum met delicate en boeiende aromatische eigenschappen met lichte bloemtinten van acacia en rozenhout, met tonen van peer, citrus en wilde kruiden. Soepele en frisse smaak met levendige zuren.

Appellatie: IGP Puglia

Druif: Malvasia

Proefnotitie: antieke gouden kleur met oranje reflecties. Aangename en geurige aroma’s die herinneren aan gele bloemen en hints van honing, perzik-jam en gekonfijte citrus, aromatische kruiden . Delicate smaken van gekonfijt fruit en kardemon. 

Appellatie: IGP Puglia

Druif: Sauvignon Blanc, Chardonnay

Proefnotitie: typische geurige Sauvignon Blanc met de frisheid van een Chardonnay. Stevig genoeg om bij te dineren of te drinken als aperitief