Fattoria di Gratena

WIJNHUIS FATTORIA DI GRATENA

Fattoria di Gratena ligt in het hartje van de Chianti vlakbij het pittoreske stadje Arezzo. De familie heeft een lange traditie van wijn maken en produceren sinds enkele jaren biologisch. Het wijnhuis onderscheidt zich door een Chianti te maken met een lagere zuurgraad dan de meeste wijnen uit die streek. Daarnaast heeft het wijnhuis een eigen druif. De Gratena Nero. Een unieke duif die nergens anders voorkomt dan op hun wijngaard.

 

Omgeving & Wijngaard

De omgeving van het wijnhuis is typisch Toscaans, waarbij de cypressen hoog uit torenen langs de kilometers lange oprit. De wijngaarden worden afgewisseld met olijfbomen. En zoals veel wijnhuizen in Toscane biedt ook dit wijnhuis een uitstekende agriturismo.

Uitgelichte Wijnen

Appellatie: DOCG Chianti

Druif: Sangiovese

Proefnotitie: de Gratena Chianti DOCG is een stevige, biologische, Italiaanse wijn met aroma’s van rijpe bos vruchten. De Gratena is kruidig en heeft een subtiele afdronk. De ruggegraad van de wijn is de zuurgraad die in deze wijn net iets minder aanwezig is dan andere Chianti’s. Goed te combineren met pizza, pasta bolognese.

Appellatie: IGT Toscana

Druif: Sangiovese, Gratena Chianti

Proefnotitie:  9 maanden gerijpt op Frans eiken. Semi volle wijn met een stevige afdronk Goed bij lam en wit vlees. Zeer speciale wijn want de Siro fifty bestaat uit 50% Sangiovese en 50% Gratena Nero, de eigen druif van het domein.

Appellatie: IGT  Toscane

Druif: Gratena Nero

Proefnotitie: Wat een overweldigende wijn. 12 maanden op nieuw Frans eiken gerijpt. Mooi in balans, krachtig en vol met rijpe bosvruchten. 100% Gemaakt van de eigen druif Gratena Nero. Een heerlijke wijn die je nergens anders vindt.