Les Bugadelles

WIJNHUIS LES BUGADELLES

Domaine Les Bugadelles produceert wijnen die zich meten met de beste van Zuid- Frankrijk. De wijnen zijn onderscheidend, verfijnd, vol en fris. De wijnen bevatten zeer weinig sulfieten, een eigenschap die loyale klanten waarderen omdat dit ervoor zorgt dat je een fris hoofd houdt. Daarnaast zijn de wijnen uiteraard ook zeer smakelijk!

De ongerepte natuur van het landgoed, de voortreffelijke ligging en de vastberadenheid om het milieu te respecteren en authentieke, unieke wijnen te creëren, zijn de ideale combinatie gebleken om de biologische wijn te gaan produceren.

Domaine Les Bugadelles wijnen zijn biologisch gecertificeerd, waardoor pesticiden en synthetische chemische meststoffen verboden zijn.

Domaine les Bugadelles wordt beloond met meerdere prijzen per jaar.

Omgeving & Wijngaard

In het hart van het regionale park Narbonne vormen de La Clape-hooglanden een uniek wijngebied aan de Middellandse Zee. In de ongerepte wildernis worden alleen de natuurlijke producten en wijnbouw-technieken toegelaten voor biologische wijnbouw.

De maagdelijke grond van het landgoed en de sterke stimulans om het milieu te respecteren en authentieke, idiosyncratische wijnen te produceren, zijn belangrijke redenen voor les Bugadelles om biologische wijnen te produceren.

Op het landgoed zorgen de schapen voor het onkruid en tevens voor de beste organische mest. 

Oogst & Productiewijze

Het gewas wordt met de hand geplukt, meestal in kleine kratten. Als er koelheid nodig is, kan de oogst voor de witte druiven ’s nachts om 4 uur plaatsvinden, om ze vervolgens naar de wijnmakerij te brengen met optimale natuurlijke frisheid.

De wijnstokken worden kort gesneden, met behulp van het Cordon de Royat-systeem, waardoor fotosynthese wordt geoptimaliseerd.

Het omzetten van lucht, warmte en licht in hout, bladeren, fruit, smaak, kleur en geur is waarover fotosynthese gaat. Elke vrucht absorbeert de kenmerken van zijn omgeving, de harmonieuze omgeving waaruit hij zijn eigen kwaliteit en unieke expressie trekt

Alleen natuurlijke technieken en producten die voor biologische landbouw zijn toegestaan ​​(zwavel, Bordeaux mengsel en paringstoring) worden gebruikt op deze ongerepte grond om onze druiven te laten groeien. Lage regenval (500mm / jaar ongeveer) en de heersende noordwestelijke wind – de Tramontane – bevordert natuurlijk gezonde wijngaarden. Ecologische compensatie gebieden en wilde planten rond de wijngaarden helpen rijke biodiversiteit te behouden en de bodemstructuur evenwicht.

Uitgelichte Wijnen

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Grenache Blanc, Viognier, Roussane

Proefnotitie: goude, heldere kleur met een sterke maar zachte neus. Een houtgelagerde wijn die een fris zuurtje combineert met exotisch fruit en vanille. Heerlijke wijn voor Bourgogne liefhebbers!

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Grenache Blanc

Proefnotitie: deze wijn heeft een bleke, gouden kleur. De neus is fijn en delicaat met complexe bloemige noten. De smaak is zeer aromatisch, vol, en geparfumeerd, met tonen van citrus en vanille, allemaal goed ondersteund door een gebalanceerde zuurgraad. Ideaal bij vis, wit vlees en kaas.  

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Syrah, Grenache Noir

Proefnotitie: rijke, diepe kleur, elegante neus, complexe wijn met tonen van noten en rijp fruit, delicate kruiden, kersen en zachte tannines. Drink bij gegrild rood vlees in saus, wild en harde kaas.

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Grenache Noir, Syrah, Mourvedre

Proefnotitie: mooie roze kleur met lichte paarse tinten. Een fijne neus, aroma’s van framboos. Drink als aperitief of bij de barbecue.

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Syrah, Grenache Noir

Proefnotitie: rijke, diepe kleur, elegante neus, complex, met tonen van rijp fruit. Mooie elegante en aanhoudende aroma’s. Een wijn met een goed rijpingspotentieel.

Drink bij gegrild rood vlees in saus en medium kazen.

Appellatie: IGP Pays D’Oc

Druif: Grenache Blanc, Viognier, Roussane

Smaak: bleek goud, glanzend en helder. Fijne en delicate neus met tonen van wijnstokken bloemen, kamperfoelie, tropisch fruit vergezeld met een hint van vanille

Ideaal bij vis, wit vlees en kaas.