blog-watisbiologischewijn-degroenefles

Waarom biologische wijn?

Bij de traditionele druiventeelt wordt de bodemflora en -fauna aangetast en kunnen bestrijdingsmiddelen in het grondwater terechtkomen. Dat biologische wijnbouw beter is voor het milieu is echter niet de enige reden dat wij voor biologische wijn hebben gekozen. Wij ervaren namelijk ook dat deze natuurlijke manier van druiventeelt – zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen – veel betere wijnen voortbrengt.

Door geen roofbouw te plegen op het land blijft het evenwicht met de natuur bewaren en voorziet de natuurlijke omgeving – ook na vele jaren – de wijnrank van voldoende voeding om prachtige, volle druiven voort te brengen en blijft de wijnkwaliteit op niveau. Daarnaast zorgt biologische wijnbouw voor betere wijnen omdat er geen bestrijdingsmiddelen in de wijn terecht komt. Uit onderzoek van de Franse consumentenbond blijken traditioneel geproduceerde wijnen vaak vol landbouwgif zitten, die in sommige gevallen kankerverwekkend zijn.

Dat er uitstekende biologische wijnen worden geproduceerd is inmiddels onomstreden en het is niet zelden dat biologische wijnen hoge ogen gooien bij vergelijkingen met andere (traditioneel-geproduceerde) wijnen. Zo is onze biologische Gratena Chianti recent als winnaar uit de bus gekomen bij een vergelijking tussen meer dan honderd Chianti’s.

De belangrijkste voordelen voor biologische wijn zijn dus: een beter milieu, een constant niveau en de hogere kwaliteit (geen landbouwgif) van de wijn.

Wil je meer weten over ons of onze biologische wijnen, neem dan gerust contact met ons op.