Perlage Organic Wines

WIJNHUIS PERLAGE

Het verhaal van Perlage begon in 1985, toen de 7 broers van Nardi, aangemoedigd door hun vader Tiziano en moeder Afra, besloten om een ​​ontdekkingsreis te beginnen bij het omzetten naar biologische landbouw. Het bedrijf begon met de Riva Moretta wijngaard in het hart van het Prosecco DOCG gebied.

Vandaag de dag wordt Perlage wereldwijd erkend als een van de eerste Italiaanse Organische Mousserende Wijnkelders en bestaat het assortiment uit een range van rode en witte wijnen en tal van prosecco’s

 

Biologische wijnbouw.

Perlage is zeer bewust bezig met biologische wijnbouw en hanteert de onderstaande technieken om de wijn zo natuurlijk mogen te produceren

In de wijngaarden

  • Geen gebruik van chemische meststoffen, pesticiden en herbiciden
  • Wel gebruik van natuurlijke producten
  • Vermindering van koper en CO2 uitstoot
  • Demeter certificaat voor de biodynamische wijnen
  • Toename van organische stof in de bodem

In de productie

  • Reductie van sulfieten
  • Iso 9001, BRC, IFS, UE gecertificeerd organisch
  • Zonnepanelen om warm water te produceren

Oogst & Productiewijze

Perlage richt zich veelal op biodynamische wijnbouw. Enkele belangrijke moderne technieken die Perlage gebruikt in wijngaarden zijn:

  • Permanente grasbedekking van de bodem
  • De vermindering van het kopergebruik in wijngaarden omdat het de ontwikkeling van nuttige micro-organismen beperkt;
  • De installatie van een klimaat-weerstation op de wijngaard die het bestaan ​​en de ontwikkeling van ziektes controleert en de behandeling alleen activeert wanneer nodig;
  • Gebruik van nuttige organismen, zoals de biodynamische landbouw leert, om de weerstand van de plant te verhogen.

Deze speciale aandacht voor de wijngaard helpt bij het verkrijgen van uitstekende resultaten in de wijnmakerij. Het grootste resultaat van dit enorme werk is de wijn genaamd”Animae”, de Prosecco Spumante Superiore DOCG zonder sulfieten, de eerste van de soort en nu een van de 10 beste Proseccos volgens Baudains in het Decanter magazine.

Uitgelichte Wijnen

Appellatie: Cabernet del Veneto IGT

Druif: Cabernet Sauvignon

Proefnotitie: een robijnrode wijn met paarse reflecties. Een intense wijn met tonen van framboos en bosvruchten. De wijn is strak droog en vol smaak. Deze cabernet sauvignon is jong drinkbaar en heeft een licht tanninegehalte.

Appellatie: Merlot delle Venezie IGT

Druif: Merlot

Proefnotitie: licht kruidig, sappig en een harmonieus smaakpallet. Een allemans vriend met een prettige afdronk.

Appellatie: Marche Sangioves IGT

Druif: 100% Sangiovese

Proefnotitie: heerlijk medium zware biologische wijn met tonen van kersen en zacht herfstfruit. Gemaakt van de klassieke Italiaanse druif, Sangiovese

Appellatie: IGT

Druif: 45% Malvasia, 55% Falanghina

Proefnotitie: Heerlijk frisse, ronde wijn met veel aroma. Een biodynamische wijn uit midden Italie. Strak droog. Goed te combineren met vis, kip en salades.

 

Appellatie: DOCG

Druif: 100% Glera

Proefnotitie: Extra droge prosecco van superieure kwaliteit. Gemaakt op biodynamische wijze.  Een mooi gebalanceerde wijn die bijvoorbeeld goed gaat met tempura of uiteraard als aperitief

Appellatie: DOC

Druif: 100% Glera

Smaak: Een uitstekende biologische prosecco. Een heldere en aromatische wijn. Tonen van groene appel en citrus.