Oogst & Productiewijze
Perlage richt zich veelal op biodynamische wijnbouw. Enkele belangrijke moderne technieken die Perlage gebruikt in wijngaarden zijn:
- Permanente grasbedekking van de bodem
- De vermindering van het kopergebruik in wijngaarden omdat het de ontwikkeling van nuttige micro-organismen beperkt;
- De installatie van een klimaat-weerstation op de wijngaard die het bestaan en de ontwikkeling van ziektes controleert en de behandeling alleen activeert wanneer nodig;
- Gebruik van nuttige organismen, zoals de biodynamische landbouw leert, om de weerstand van de plant te verhogen.
Deze speciale aandacht voor de wijngaard helpt bij het verkrijgen van uitstekende resultaten in de wijnmakerij. Het grootste resultaat van dit enorme werk is de wijn genaamd”Animae”, de Prosecco Spumante Superiore DOCG zonder sulfieten, de eerste van de soort en nu een van de 10 beste Proseccos volgens Baudains in het Decanter magazine.
Uitgelichte Wijnen
Appellatie: Cabernet del Veneto IGT
Druif: Cabernet Sauvignon
Proefnotitie: een robijnrode wijn met paarse reflecties. Een intense wijn met tonen van framboos en bosvruchten. De wijn is strak droog en vol smaak. Deze cabernet sauvignon is jong drinkbaar en heeft een licht tanninegehalte.
Appellatie: Merlot delle Venezie IGT
Druif: Merlot
Proefnotitie: licht kruidig, sappig en een harmonieus smaakpallet. Een allemans vriend met een prettige afdronk.
Appellatie: Marche Sangioves IGT
Druif: 100% Sangiovese
Proefnotitie: heerlijk medium zware biologische wijn met tonen van kersen en zacht herfstfruit. Gemaakt van de klassieke Italiaanse druif, Sangiovese
Appellatie: IGT
Druif: 45% Malvasia, 55% Falanghina
Proefnotitie: Heerlijk frisse, ronde wijn met veel aroma. Een biodynamische wijn uit midden Italie. Strak droog. Goed te combineren met vis, kip en salades.
Appellatie: DOCG
Druif: 100% Glera
Proefnotitie: Extra droge prosecco van superieure kwaliteit. Gemaakt op biodynamische wijze. Een mooi gebalanceerde wijn die bijvoorbeeld goed gaat met tempura of uiteraard als aperitief
Appellatie: DOC
Druif: 100% Glera
Smaak: Een uitstekende biologische prosecco. Een heldere en aromatische wijn. Tonen van groene appel en citrus.