Feudo di Santa Tresa

WIJNHUIS SANTA TRESA

Het domein van Santa Tresa ( heilige Theresa) komt oorspronkelijk uit de 17de eeuw en is in 2002 opnieuw leven ingeblazen door twee families van ervaren wijnmakers. De families geloven in produceren in harmonie met de natuur. De omstandigheden in de wijngaard bleken zo gunstig voor organische wijnproductie dat er in 2009 werd besloten gecertificeerd te raken.

Het resultaat is een set van uitstekende biologische wijnen tegen een betaalbare prijs.

 

Omgeving & Wijngaard

De grond van het domein is een combinatie van rode klein en lijmsteen. Deze combinatie zorgt zowel voor behoud van water als een natuurlijk aanvoer van fris water. Om de kwaliteit te bewaren wordt alles met de hand geplukt. Hierdoor worden alleen de beste druiven geselecteerd.

De wijngaard bestaat uit 50 hectares waarvan het grootste deel de afgelopen tien jaar geplant is. De voornaamste druiven op de wijngaard zijn Nero d’Avola, Perricone, Frappato, Grillo, Fiano en Viognier.

Oogst & Productiewijze

Feudo di Santa Tresa neemt een volledige hollistische aanpak in de productie van wijn om er voor te zorgen dat ze de omgeving  zoveel mogelijk respecteren en de natuur te behouden.

Niet alleen is alle wijn biologisch, op de wijngaard, ook wordt er geen plastic gebruikt en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zonne-energie.

Feudo di Santa Tresa werkt in lijn met de natuur en plant voor langdurige duurzaamheid.

Uitgelichte Wijnen

Appellatie: IGT

Druif: Grillo Viognier

Proefnotitie: De Rina Ianca Grillo Viognier heeft een boeket van tropisch fruit met tonen van vanille. De wijn heeft een uitstekende balans tussen rijp fruit en een fris zuurtje. Goed te combineren met bijvoorbeeld een Spaghetti alle Vongole.

Appellatie: Terre Siciliane IGP

Druif: Fiano

Proefnotitie: Tropisch fruit met tonen van noten, honing en een fijne limoenachtige zuurgraad. Heerlijk met zeevoedsel en pasta marinara

Appellatie: DOCG

Druif: Nero d’Avola – Frappato

Proefnotitie: een rijp boeket met donkere rijpe bosvruchten. Een delicate volle wijn met een lange afdronk. Absolute topper.